Hulp en advies bij rouw en verlies

Chat

Hoe werkt het?
Hier kunt u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur met een deskundige vrijwilliger van het Rouwzorgloket chatten over het verlies van een dierbare. Als er een vrijwilliger beschikbaar is, kan de chatsessie meteen beginnen. Zijn alle vrijwilligers in gesprek, dan vragen we u om het even later nog een keer te proberen.

Waarvoor kunt u hier terecht?
De chatbox is er om contact te hebben met een vrijwilliger, om u als het ware een ‘luisterend oog’ te bieden. Voor vragen over titels van boeken, namen van rouwbegeleiders of lotgenotencontact kunt u het beste op de website zoeken, een e-mail sturen of ons bellen.

Vrijwilligers
De vrijwilligers van het Rouwzorgloket zijn mensen die, vaak door een eigen verlieservaring, weten wat er kan spelen bij verlies en rouw.

Anoniem
Chatten doet u anoniem. Dat betekent dat u niet uw echte naam hoeft te noemen. U kunt gebruik maken van een verzonnen naam (nickname). De vrijwilliger is niet anoniem. Als u juist wel behoefte hebt aan persoonlijker contact, kunt u ons ook een e-mail sturen of bellen.

Vertrouwelijk
De inhoud van de chatgesprekken blijft vertrouwelijk. De gegevens van het chatgesprek worden tijdelijk opgeslagen. Na een aantal maanden wordt het gesprek automatisch gewist.

Neem gerust contact op via onze Live Chat. We staan u graag te woord. Klik op de banner bovenaan de pagina om te beginnen.